ENG
NYHEDSBREV

Foto: DR

SPEAKERS:
ANDERS THOMSEN
ANE SAALBACH
DORTHE GAD THUEMOES
MODERATORS:
ADRIAN HUGHES

INFO OM SESSIONEN:
Carstensen
Torsdag 13:15

NÅR DEN SVÆRE HISTORIE LYKKESGå ikke glip af denne unikke session om en af nyere tids største successer indenfor kulturformidling.

Kom med bag kulisserne på DRs massive succes, Historien om Danmark, der med Lars Mikkelsen som vært førte hele familien Danmark igennem den danske historie - fra stenalderen til slutningen af det 20. århundrede. Serien benyttede sig af et særligt fortællegreb, der tillod Mikkelsen at træde ind i de historiske rammer, mens han fortalte. Mikkelsen fungerede på én og samme tid som både vært, fortæller og beskuer til begivenhedernes gang. En særlig fortællemåde, der formåede at samle seere på tværs af generationer og endda også favne det yngre publikum. 

Historien om Danmark var et af de mest sete programmer på DR i perioden og opnåede flere gange seertal på over 1,2 million – noget, der typisk kun opnås af programmer som X Factor. Serien løb desuden både med Seerprisen og prisen for bedste nyskabelse i fakta-kategorien ved Tvprisen 2018. 

Serien er særligt anerkendt for sin nytænkning af kulturformidling og historie, der ikke kun er henvendt til de voksne, men også appellerer til et ungt publikum.

Det er en serie, mange har en holdning til – for det er jo VORES historie, serien forsøger at formidle. Særligt seriens sidste sæson blev omdrejningspunktet for stor offentlig debat.

Få et indblik i Historien om Danmarks tilblivelse, når dokumentarredaktør på DR1, Anders Thomsen og redaktørerne, Dorthe Gad og Ane Saalbach fortæller og diskuterer deres personlige overvejelser og erfaringer med serien – Adrian Hughes er moderator.

Sessionen er støttet af MAAN RENTAL CPH
 


SESSIONS

 

ARRANGØR

HOVEDSPONSORER

SPONSORER