ENG
NYHEDSBREV

THE WORK: VILD PRISVINDENDE DOKUMENTAR BAG TREMMER

23. maj 2018

Prisvindende dokumentarfilm er terapi for både seeren og Amerikas farligste mænd.


Det er en must see - dokumentarfilmen The Work af Jairus McLeary. Med 5-stjernede internationale anmeldelser og flere festivalpriser bliver det stort at få Jairus på scenen under festivalen - efterfulgt af en screening af filmen.  

The Work følger tre mænd udefra, der indvilliger i at deltage i et gruppeterapeutisk eksperiment med de hårdeste fanger i Folsom-fængslet. Med en unik access, et eminent kameraarbejde og en lydside, der får én til at miste pusten, kommer vi tæt på nogle af Amerikas farligste mænd, mens de én efter én bryder sammen i armene på tidligere dødsfjender.

Programchef hos TV2 Thomas Breinholt, der selv har lavet dokumentarformater og ser mange, forklarer her, hvad The Work kan: 

"Der findes nogle dokumentarfilm, der sætter et uudsletteligt aftryk inde i én. Da jeg første gang så The Work, havde jeg ikke større forventninger. Men sjældent er jeg blevet suget ind i et univers og nogle skæbner, der har påvirket mig så dramatisk," fortæller Thomas og fortsætter:

"Nogle af de største og mest universelle problemstillinger i mennesket får her et så dramatisk, vildt, blodigt og hæsblæsende udtryk, at man på magisk vis bevæges og selv ser dybt ind i de steder i den menneskelige psyke, hvor krigen og kærligheden bor.

The Work er terapi ikke bare for de medvirkende, men for os, der er så heldige at få lov til at se med. Jeg ved, at det tog årevis at få lov at lave programmet. Jeg glæder mig usigeligt til at høre Jairus Mcleary fortælle om dette mesterværk inden for dokumentarfilm."Reviews:

Putting the viewer into a men’s circle like no other, The Work is a remarkable piece of reportage (Sheri Linden, Hollywood Reporter)

Opening an aperture into a process so ego-stripping that it feels unseemly to witness, The Work is enlightening yet also punishing (Jeanette Catsoulis, The NY Times)

Pushing its cameras past the gates, past the guards, and even past the imaginary emotional barriers its subjects erected years ago in order to deal with their personal demons (Peter Debruge, Variety)

 

 

ARRANGØR

HOVEDSPONSORER

SPONSORER