ENG
NYHEDSBREV

EN VOKSENDE COPENHAGEN TV FESTIVAL TRÆKKER INTERNATIONALE TOPNAVNE

7. august 2017

Om kort tid ruller Tv-festivalen igen. Den internationalt anerkendte begivenhed præsenterer i år en massiv række oplæg og workshops under fællesnævneren ”Nothing But The Truth”.


Om halvanden uge løber årets udgave af Copenhagen TV Festival af stablen. Copenhagen TV Festival er den største, årlige begivenhed i den danske tv-branche. Tv-festivalen har oplevet en markant deltagerfremgang og en øget international interesse, siden den blev afholdt for første gang i 2000.

Dette års tæt pakkede festivalprogram er større end nogensinde. Ambitionerne er til at få øje på, herunder i åbningsarrangementet, hvor Oscarvinder Jane Campion i Skuespilhuset præsentere og viser de første to afsnit af den australske serie ”Top of The Lake: China Girl” i en nordeuropæisk forpremiere.

”Copenhagen TV Festival har altid haft det ene formål at inspirere branchen maksimalt. Det kræver hvert år et stærkt, men også bredt program, så du, uanset hvor du arbejder i den daglige produktion, får lejlighed til at løfte blikket og møde nogle af de dygtigste og mest inspirerende indholdsskabere fra Danmark og hele verden”, siger festivaldirektør Mette Sig.

Stigende internationalt sigte i programmet
Festivalen har den klare ambition at understøtte branchens udvikling ved at præsentere et stærkt, nternationalt præget program, hvor de dygtigste og mest kreative tv-folk deler erfaringer og viden med hele den danske tv-branche – noget, man har kunnet se tydeligere og tydeligere på programsammensætningen gennem årene.

”Udveksling af nye idéer, viden, greb og erfaringer er i centrum. Vi har professionaliseret festivalen markant over årene, ligesom vi har haft et programmæssigt fokus på i stigende grad at skaffe unik, international viden til Danmark. Det er med til at hæve programniveauet, og den ambition har vi stadig. I år er vi oppe på knap 50 % internationale sessions. Ligesom vi har flere og flere internationale deltagere, bl.a. er 40 % af deltagerne i Copenhagen TV Series Masterclasses fra resten af skandinavien”, siger festivaldirektør Mette Sig.

Årets tema “Nothing but the Truth” sætter fokus på fake news, på sandheden som første offer i krig, på den undersøgende journalistiks og på metoder, som tager os ind i lukkede miljøer og helt tæt på virkeligheden - tæt på kriminelle bander, på illegale indvandrere, på Prinsesser fra Blokken, på krigen i Syrien og ikke mindst på store personligheder i arkivbårne dokumentarer som "Amy" og "Senna".

Programmet byder desuden på et stærkt digitalt spor med øget fokus på streaming tjenester og online platformes successer, strategier og forretningsmodeller. Copenhagen TV Festival kan i år præsentere internationale speakers fra Netflix, HBO Nordic, AwesomenessTV, BBC3, Now This, New Form, Hopster.tv og CNN Great Big Stories. Programmet byder også på udsyn fra digitale trendspottere som Keld Reinicke og David Shing, AOLs digitale guru. 

I det lige så stærke flow underholdnings-spor er der sessions om satire-talkshowet ”The Daily Show”, om nye twists indenfor reality, om hvordan talkshowet kan fornys sammen med Danmarks største talkshow-værter Anderts Breinholt, Signe Molde, Mikael Meyerheim, Cecilie Frøkjær og Clement Kjersgaard, og endelig vises der en masse tv-klip fra hele verden i et trendshow med Gary Carter.

Fiktionssporet byder på en mulighed for at møde den anerkendte screenwriter og creator Richard Price, som står bag ”The Night Of”, writer og showrunner af ”Versailles” og ”Criminal Minds” Simon Mirren, og endelig kommer karakter wizard Laurie Hutzler, som direkte har inspireret til SKAM karaktererne.

Sidst men ikke mindst sættes scenen til udfordrende debatter i Presselogen: Fake News, Debatten: Er journalistikken i krise? og en debat om Fremtidens Public Service.

Mette Sig udnævnt som festivaldirektør
Mette Sig har siden 2008 stået i spidsen for Copenhagen TV Festival og har netop fået titel af festivaldirektør.

”Det er helt indlysende at udnævne Mette til festivaldirektør, Ikke alene har hun formået løbende at udvikle Copenhagen TV Festival, så den nu er et absolut must for hele den danske tv-branche. Hun er også lykkedes med at gøre festivalen langt mere international, så udnævnelsen er også en anerkendelse af Mettes store og dygtige indsats. Der ligger samtidig en vigtig signalværdi udadtil for Copenhagen TV Festival i udnævnelsen, især i forhold til udlandet. Når man vil være med på et højt niveau internationalt, så styrker vi vores position at have en erfaren festivaldirektør,” siger Klaus Hansen, direktør i Producentforeningen.

FAKTA

Arrangører
Copenhagen TV Festival arrangeres af Producentforeningen med støtte fra DR, TV2, TV3 og Discovery Networks Danmark samt en række øvrige sponsorer og fonde.

Copenhagen TV Festival Opening Night og Copenhagen TV Series Masterclass arrangeres i samarbejde med Copenhagen Film Fund. Arrangementerne er støttet af MTG og Nordisk Film samt en række øvrige sponsorer og fond.

Copenhagen TV Festivals events, datoer og venues
Copenhagen TV Festival 2017 afholdes d. 17.-18. august i Tivoli Congress Center.

Copenhagen TV Festival 2017 Opening Night afholdes d. 16. august i Skuespilhuet.

Copenhagen TV Series Masterclasses 2017 holdes d. 16. august på Den Danske Filmskole.

Nord europæisk premiere på hele sæson 2 af Top of the Lake: China Girl d. 15. august i Grand.

 

ARRANGØR

HOVEDSPONSORER

SPONSORER