ENG
NYHEDSBREV

Foto: Gyrithe Lemche. Billedbehandling: Rune Lundø
 

MØD TALENTET: NIKOLAJ AHRENST

3. august 2016

Nikolaj Ahrenst Christensen er FTP-elev/ fotograf på Mastiff TV og et af Copenhagen TV Festivals ti Tv-Talenter.


Navn: Nikolaj Ahrenst Christensen
Alder: 25 år
Stilling: FTP-elev
Startede i tv-branchen som produktionsassistent i 2011

Nikolaj Ahrenst Christensen blev indstillet til Tv-Talenterne af Pia Samuelsen Schütze, produktionschef på Mastiff.
 

Tv og film betyder rigtig meget for mig. Det er ikke kun mit arbejde, men også min hobby. Jeg har altid haft svært ved at finde ud af, hvad jeg ville med mit liv, hvilken retning jeg skulle gå, hvad jeg synes var sjovt, og hvad der kunne være interessant for mig at dyrke. Da jeg begyndte at arbejde i tv-branchen, fandt jeg ret hurtigt ud af, at det var her, jeg skulle blive. Det opfyldte alle mine forventninger til, hvad et spændende, sjovt og udfordrende arbejde kunne være. Jeg følte mig endelig tilpas, til rette og målrettet for første gang i lang tid.

Jeg er stadig elev, og jeg har stadig et par år tilbage, før jeg er færdig uddannet. Så det, jeg er mest stolt af, er at få lov til at arbejde med en masse dygtige mennesker hver eneste dag. Det er ikke på alle arbejdspladser, hvor du får lov til at arbejde i et så tæt samarbejde med de bedste inden for sit fag i dagligdagen, og samtidigt have det sjovt.

Et af mine mål er at blive en virkelig dygtig fotograf. Én ting er at have talent, men jeg synes, at erfaring spiller en endnu større rolle. Her tænker jeg både teknisk, visuelt, kunstnerisk, men også menneskelig og social erfaring. Jeg er så heldig, at jeg hver dag møder nye mennesker, som er gode i hver deres felt. Så det er bare om at suge til sig.

Jeg har altid interesseret mig for verden, forskellige kulturer og mad. At der kan være så mange forskelligheder, fascinerer mig utroligt meget. Netflix har produceret en dokumentarserie,”Chef’s Table”, som er afsindigt flot lavet. Det er visuelt lir, mad og god underholdning. Det er ikke en dårlig kombination.

Jeg synes, det kunne være spændende, at prioritere det visuelle højere end man gør lige nu. Det skal selvfølgelig passe til et format, det ville klæde, og det er ikke fordi indhold ikke skal prioriteres. Det skal selvfølgelig prioriteres lige så højt. Men jeg synes, det kunne være enormt interessant, at se hvad man kunne lave af ekstraordinære visuelle løsninger, hvis man turde bruge tid og ressourcer på det.

Der er mange mænd og kvinder, der inspirerer mig, og som har været med til at forme den person jeg er. Man kan blive ved med at måle sig med andre, men det afgørende er, at man er tilfreds med sig selv. De personer, der fascinerer mig mest, er personer, som hviler i deres valg, og hvem de er. 

Tv-Talenterne er Copenhagen TV Festivals talentprogram. Et scholarship, der giver adgang til de to dages enorme mængde af inspiration og netværk, som festivalen er.

Årets ti udvalgte talenter er alle indstillet af deres chef til at blive en del af Copenhagen TV Festivals talentprogram. Og antallet af indstillinger var i år rekordhøjt i forhold til sidste år, hvor talentprogrammet blev indført. Fælles for dem er, at de har arbejdet i tv-branchen i max. fem år.

      

 

ARRANGØR

HOVEDSPONSORER

SPONSORER