ENG
NYHEDSBREV

Foto: Gyrithe Lemche. Billedbehandling: Rune Lundø

MØD TALENTET: NANA GRANDT

10. august 2016

Nana er programplanlægger på TV 2 ZULU og et af Copenhagen TV Festivals ti Tv-Talenter.


Navn: Nana Grandt
Alder: 28 år
Stilling: Programplanlægger på TV 2 ZULU
Startede i tv-branchen i august 2014

Nana Grandt blev indstillet til Tv-Talenterne af Mette Gravesen, Planchef på TV 2 Networks.

At lave tv betyder for mig at skabe oplevelser, som seeren har lyst til at blive i, forlænge og dele. I mit arbejde handler det om at skabe og forstå stemninger for at matche programindhold med det tidspunkt, den ugedag og det flow, som giver indholdet det største potentiale for at lykkes. Det er et strategisk arbejde, som kræver, at man anvender erfaringer, men samtidig hele tiden udfordrer plejer ved at tænke kreativt inden for de rammer, som er sat.

Jeg er meget stolt af, at jeg har formået at løfte dag- og natfladen på ZULU i første halvår af 2016 på trods af, at den strukturelle udvikling i tv-markedet skaber vanskelige vilkår for at lave og levere flow-tv til den unge målgruppe. Jeg har haft det udgangspunkt i mit arbejde med ZULUs off prime, at hvis der sidder tre seere i vores målgruppe og ser tv kl. 03.00 om natten, så skal de tre personer se ZULU. Den indstilling, tror jeg, har haft meget at gøre med successen.

Hver morgen står jeg op for at blive klogere end dagen før.

Jeg kunne godt tænke mig at arbejde med indholdsplanlægning på tværs af tv-mediet og digitale teknologier på et tidspunkt. Det er som sådan ikke en egentlig ”kanal”, men jeg finder det spændende at arbejde med at få skabt en fornemmelse af sammenhæng på tværs af medieteknologier. Jeg knuse-elsker jo ZULU, så lige nu er der ikke en anden tv-kanal her til lands eller i udlandet, som trækker i mig.

Jeg kunne godt tænke mig at se, hvad der ville ske, hvis vi blev bedre til at invitere modtagerne med ind i vores processer. Jeg blev inspireret af advokaten Lawrence Lessig, som står bag Creative Commons. Han fortalte, at det er en illusion, at magten ligger hos dem, som stemmer. Magten ligger hos de personer, som nominerer kandidaterne, vi andre kan stemme på. Jeg tror, at vi som branche kan få noget spændende ud at omfordele magten. Vi har tidligere haft fuldt ejerskab over rigtig mange beslutningsprocesser, men vi kan lade os inspirere af tanken om at nominere frem for at stemme på andres vegne – altså i højere grad bruge vores faglighed til at sætte rammerne og derefter give modtageren stemmeretten. Det kan være i relation til programindhold, struktur, sendeflade med mere.

Jeg har i virkeligheden en del forbilleder, og min oplevelse er, at forbilleder ændrer sig alt efter, hvor man befinder sig i livet. Men hvis jeg skal fremhæve en, må det blive Fernando Savater. Han er forfatteren bag en bog om etik, som hedder Tanker fra en Kannibal. Bogen har fulgt mig siden 7. klasse, og jeg genlæser den ofte. Den handler om at være menneske i verden. Den er på en gang tankevækkende og overraskende simpel, og så evner bogen at give mig noget nyt, hver gang jeg genlæser den.

Jeg tror, at det er godt givet ud først at finde ud af, hvem man gerne vil være som menneske og derigennem finde ud af, hvordan man meningsfuldt indgår i situationer og relationer - og måske man så en dag kan ændre noget for andre og en selv.

Tv-Talenterne er Copenhagen TV Festivals talentprogram. Et scholarship, der giver adgang til de to dages enorme mængde af inspiration og netværk, som festivalen er.

Årets ti udvalgte talenter er alle indstillet af deres chef til at blive en del af Copenhagen TV Festivals talentprogram. Og antallet af indstillinger var i år rekordhøjt i forhold til sidste år, hvor talentprogrammet blev indført. Fælles for dem er, at de har arbejdet i tv-branchen i max. fem år.
 

 

ARRANGØR

HOVEDSPONSORER

SPONSORER