ENG
NYHEDSBREV

Foto: Gyrithe Lemche. Billedbehandling: Rune Lundø

MØD TALENTET: MARIE MAINZ

15. august 2016

Marie er tilrettelægger på DocEye og et af Copenhagen Tv Festivals ti Tv-Talenter.


Navn: Marie Mainz
Alder: 26 år
Stilling: Tilrettelægger på Doceye
Startede i tv-branchen i 2013

Marie Mainz blev indstillet til Tv-Talenterne af Andreas Gabrielsen, producent på DocEye.

At lave tv er for mig en evig horisont-udvider og øjenåbner. Jeg får lov til at komme indenfor i anderledes verdener, får en masse ny viden gennem research og eksperter, og så bliver jeg hele tiden mindet om, at alle mennesker bærer på en god historie – det handler bare om at spørge.

At lave tv betyder, at min hverdag aldrig bliver kedelig. Dagene er tilpas uforudsigelige i tv-branchen, og det er helt klart sådan jeg lever bedst.

Jeg er glad for og stolt af alle de programmer, jeg har fået lov til at være en del af i min praktiktid. Men det projekt, jeg er mest stolt af, må være "Jeg vil være fodboldstjerne" til DR Ultra. Her fik jeg lov til at slå mig løs i reportage- og dokumentargenren, hvor jeg som ene VJ rejste landet tyndt for at følge seks fodbolddrenge på U16 landsholdet. Jeg fulgte min intuition og måtte ofte tage hurtige beslutninger, fordi virkeligheden tog en uventet drejning. Jeg kastede mig frygtløs over C100 og FS7 og formåede at lave 11 programmer, hvor man som seer kommer helt tæt på en verden, der ellers er meget lukket.

Jeg elsker at følge et programs udvikling fra start til slut - og hver ny dag betyder fremskridt. Det kan være et manus, der nærmer sig noget, der ligner tv. Det kan være research eller en kilde, der pludselig åbner nye døre. Eller et tættere bånd til de medvirkende, som gør, at de åbner mere og mere op for hver dag. Det er tilfredsstillende, og det gør, at det er spændende at stå op om morgenen og lave tv.

Jeg ville ønske, at jeg arbejdede på Kurs mod fjerne kyster! Alt godt i ét program, efter min mening - autenticitet, fascination, 'gid det var mig' effekt, oplysende, reportage- og karakterdrevent, rejse, kultur og en god kombination af selfie cam og flotte optagelser. Jeg ville ønske, det var mig, der sad på en båd og rejste jorden rundt med et kamera!

Men det fede ved at lave tv er alsidigheden. Jeg vil ikke bare arbejde med én genre. I min praktikperiode har jeg været inde over forskellige programmer; lige fra dokumentar til DR2, forbrugerprogram til TV 2, reportageserie til DR Ultra og et historisk program til DR1. Selvom jeg måske fra start ikke anede noget om fodbold, CE-mærkning, el-pærer, eller kongelige køkkenhaver for den sags skyld, så har jeg gennem oprigtig nysgerrighed og engagement fået programmerne ind under huden og elsket processen ved hver og ét af dem.

En af flow tv’s ærgerlige begrænsninger er manglen på fleksibilitet i programmers tidslængde, selvom der ofte er kød på historien til flere gode minutter - eller omvendt. Da jeg lavede ”Jeg vil være fodboldstjerne” skulle alle programmer være 15 minutter – selvom historien ofte sagtens kunne nøjes med 10 gode minutter i ét program, mens der i et andet var indhold nok til 22 gode minutter. Jeg synes, at vi i Danmark skal blive bedre til at lege med minutterne og være fleksible, der hvor vi kan – og når vi nu ikke kan være på det på flow tv, så må vi være det på nettet!

Jeg er kæmpefan af den netbaserede tv serie, SKAM, der er produceret i Norge. Her sendes der hver dag i ugen korte klip på nrk net tv, som så sættes sammen til et sammenhængende afsnit i en serie hver fredag. Nogle afsnit kan vare 16 minutter, mens andre kan vare helt op til 48 minutter – fælles for alle afsnittene er, at minutterne passer til historiens tyngde. SKAM er en dramaserie, men måden at lave tv på, kan sagtens overføres til andre typer af programmer herhjemme – særligt reportage- og dokumentarserier.

Mit forbillede? Det er måske her, jeg burde nævne en person fra tv-branchen, men den første jeg tænker på er min mormor. Hun havde et lyst sind, altid positiv og så elskede hun mennesker. Hun var nysgerrig, og hun dømte aldrig. Hun var en god lytter og en god interviewer. Og så var hun klog på livet. Det vil jeg også være.

Tv-Talenterne er Copenhagen TV Festivals talentprogram. Et scholarship, der giver adgang til de to dages enorme mængde af inspiration og netværk, som festivalen er.

Årets ti udvalgte talenter er alle indstillet af deres chef til at blive en del af Copenhagen TV Festivals talentprogram. Og antallet af indstillinger var i år rekordhøjt i forhold til sidste år, hvor talentprogrammet blev indført. Fælles for dem er, at de har arbejdet i tv-branchen i max. fem år.
 

 

ARRANGØR

HOVEDSPONSORER

SPONSORER