ENG
NYHEDSBREV

Foto: Gyrithe Lemche. Billedbehandling: Rune Lundø

MØD TALENTET: LISE LANGMACH

15. august 2016

Lise er tilrettelægger på Koncern TV og et af Copenhagen TV Festivals ti Tv-Talenter.


Navn: Lise Langmach
Alder: 29 år
Stilling: Tilrettelægger hos Koncern Film og TV
Startede i tv-branchen i 2013

Lise Langmach blev indstillet til Tv-Talenterne af Anne Eberhardt, producent på Koncern TV.

At lave tv er for mig at skabe den gode fortælling. Den, der er vedrørende og ægte, og som er skruet godt sammen. Hele processen med at skabe og opbygge en fortælling – fra idé til optagelse og klip er sindssygt spændende - og evigt udfordrende - og jeg føler mig meget hjemme i det arbejde.

Samtidig føler jeg mig enormt privilegeret, at jeg får lov til at møde og komme tæt på en masse forskellige mennesker med forskellige baggrunde og fortælle deres historier.

Jeg er meget stolt af vores dokumentarprogrammer om at være udsendt soldat i Afghanistan - Min Krig til DR3, Mærket af Krig til DR1 og senest Omringet af Taleban til DR2. Programmerne er soldaternes egen historie om at være i krig – set og fortalt gennem deres egne private optagelser fra Afghanistan. 

Det var et stort arbejde at finde og kortlægge optagelserne og derefter finde formen på programmerne, men jeg er enormt stolt af det resultat, vi fik skabt. Jeg synes, vi fik fortalt soldaternes historie med respekt og på en fin og ærlig måde, og vi har efterfølgende fået mange positive tilbagemeldinger fra både soldater og pårørende.

Jeg prøver at gå til mit arbejde med nysgerrighed, ydmyghed og troen på, at det skal lykkedes. Jeg er stadig ny i branchen, og jeg synes, at jeg lærer noget hele tiden. Den læringsproces håber jeg aldrig slutter, og jeg håber at forblive nysgerrig i mit arbejde og på min omverden generelt. 

 

Jeg har for nyligt for første gang prøvet at arbejde med multi-rig, hvilket var en virkelig spændende udfordring. Det kunne have været vildt sjovt at være med på en serie som The Tribe sendt på Channel 4, hvor man gennem multi-rig følger livet og menneskerne i en afrikansk landsby. Det er så vildt et set-up!

Jeg synes, der er meget inspiration at finde i de tv-programmer, der bliver lavet både i udlandet, men også herhjemme. DR3, synes jeg, har været virkelig dygtige til at lave programmer, der rammer noget, og samtidig har de også været gode til at eksperimentere med form.
Og så har jeg været enormt heldig at arbejde sammen med nogle meget dygtige mennesker i min tid på Koncern, som alle har været fantastiske lærermestre og en stor faglig inspiration. De har troet på mig, og det har betydet meget for mig.

Tv-Talenterne er Copenhagen TV Festivals talentprogram. Et scholarship, der giver adgang til de to dages enorme mængde af inspiration og netværk, som festivalen er.

Årets ti udvalgte talenter er alle indstillet af deres chef til at blive en del af Copenhagen TV Festivals talentprogram. Og antallet af indstillinger var i år rekordhøjt i forhold til sidste år, hvor talentprogrammet blev indført. Fælles for dem er, at de har arbejdet i tv-branchen i max. fem år.
 

 

ARRANGØR

HOVEDSPONSORER

SPONSORER