ENG
NYHEDSBREV

Foto: Gyrithe Lemche. Billedbehandling: Rune Lundø
 

MØD TALENTET: KATRINE HORNNES

5. august 2016

Katrine er VJ og tilrettelægger på Strong Productions og et af Copenhagen TV Festivals ti Tv-Talenter.


Navn: Katrine Hornnes
Alder: 31
Stilling: Tilrettelægger/VJ
Startede i tv-branchen: 2012

Katrine Hornnes blev indstillet til Tv-Talenterne af Trine Bjørn Jakobsen, producent på Strong Productions.


For mig betyder det at lave tv, at være en dygtig historiefortæller. At kunne skelne det relevante for det irrelevante og komme helt ind til kernen i historien. Det betyder også meget for mig at skabe relationer.
Jeg arbejder altid på, at de medvirkende skal være trygge i mit selskab, og at vi får skabt en fælles tillid, så jeg kan fortælle deres historie bedst muligt. Det er en konstant læringsproces for mig at skabe denne tillid, og samtidig være omstillingsklar i forhold til, hvordan jeg skal agere over for den type medvirkende, jeg nu er sammen med.

Jeg lavede på et tidspunkt et program til DR Ultra, hvor et børnepanel skulle blive klogere på mennesker med forskellige handicap. Panelet fik besøg af fire mennesker med hver deres handicap, og de kunne så spørge løs om, hvordan det er at leve med et handicap. Formålet var, at hvis børn i en tidlig alder får kendskab til mennesker, der er anderledes end dem selv, vil de være mindre berøringsangste, når de bliver ældre. Det var lærerigt og sjovt, og både børnene og de medvirkende fik meget ud af det.

Det er sindsygt vigtigt for mig, at jeg er i et arbejdsmiljø hvor jeg trives godt. At jeg har lyst til at tage på arbejde om morgenen og at jeg glæder mig til, at se mine kollegaer. Jeg tror også i sidste ende, at der kommer bedre programmer ud af et godt arbejdsmiljø. Og så prøver jeg altid at minde mig selv om at tænke fremad. Jeg kan godt lide at skrive lister med de ting, som jeg gerne vil opnå - både i mit arbejds- og privatliv. På den måde holder jeg hele tiden fokus på det, der er vigtigt for mig, og på de mål jeg har. Jeg kan godt blive så fokuseret på her og nu, at jeg glemmer hvor jeg vil hen.

Jeg kunne vildt godt tænke mig at lave et portrætprogram, hvor jeg får lov til at følge et menneske helt tæt på over længere tid. DR3 har mange gode eksempler såsom Nadia Nadim angriber, Jeg er – serien osv.
Et andet program jeg ville elske at lave er An Idiot Abroad. Jeg ELSKER ELSKER ELSKER det! Kombinationen af de vildeste steder i verden og denne her uimponerede, dovne engelske mand er bare helt perfekt.
Rejseprogrammerne med Anne Hjernøe og Anders Agger synes jeg også er gode. Det er oplysende, underholdende og så har de et virkelig rart tempo. Og god musik.

Jeg synes ofte, at der er for få penge og for lidt tid til at lave tingene ordentligt. Hvis der bliver ved med at blive skåret i budgetterne, og produktionstiden bliver forkortet, og fotografer bliver erstattet med VJ`s, kan man heller ikke forvente det samme produkt. Og det er ærgerligt når/hvis det ender med at gå ud over produktet. Så hvis jeg kunne ændre noget i den danske tv-branche, skulle det være flere penge og mere tid.

Der er mange mennesker, som har inspireret mig.
Heriblandt min farmor, Haruki Murakami, Bob Marley og senest Calypso Rose. Forfatteren Murakami fordi han har den vildeste fantasi, er den dygtigste historiefortæller jeg kender til, og han minder mig om, at tingene ikke altid er, som de ser ud. Bob Marley, fordi hans musik altid gør mig i godt humør, og hans tekster giver mig håb.
Calypso Rose, en sangerinde fra Tobago, fordi hun har en vildt spændende historie, som den første kvindelige calypso sanger brød hun igennem en ellers total mandedomineret verden og satte, med sin musik, fokus på vigtige emner som ulighed mellem køn, sociale problemer osv. og stadigvæk som 76- årig fyrer hun den af på scenen og vrikker med hofterne som om hun var 20.

Min farmor inspirerer mig, fordi hun på mange måder var en mønsterbryder og altid var nysgerrig på mennesker og verden, hvilket jeg selv håber, jeg aldrig stopper med at være.

 

Tv-Talenterne er Copenhagen TV Festivals talentprogram. Et scholarship, der giver adgang til de to dages enorme mængde af inspiration og netværk, som festivalen er.

Årets ti udvalgte talenter er alle indstillet af deres chef til at blive en del af Copenhagen TV Festivals talentprogram. Og antallet af indstillinger var i år rekordhøjt i forhold til sidste år, hvor talentprogrammet blev indført. Fælles for dem er, at de har arbejdet i tv-branchen i max. fem år.
 


  

 

ARRANGØR

HOVEDSPONSORER

SPONSORER