ENG
NYHEDSBREV

MARIA THASTUM ER NY FORMAND FOR PROGRAMUDVALGET

19. december 2018

Det bliver én af branchens mest erfarne tv-kapaciteter, der skal sætte sit præg på Copenhagen TV Festival de næste to år. 


Maria Thastum er vant til at orientere sig bredt på tværs af genrer, når hun som programdirektør for STV Production både står bag "Klassen" til DR Ultra, "Aftenshowet" til DR1 og "Guldtuben" til TV2 Zulu. Nu skal hun sætte sit præg på Copenhagen TV Festivals program.  

”Copenhagen TV Festival er vores største fagfestival, og en vigtig årlig begivenhed, som samler alle os tv-folk. Vi er i den grad i en brydningstid, hvor digitaliseringen udfordrer de traditionelle publiceringsformer. Både på broadcaster- og produktionssiden arbejder vi i dag i en ny medievirkelighed. Det kræver nytænkning. Samtidig har det aldrig været vigtigere at bringe ordentlig journalistisk, indhold og formidling ud gennem informationsstrømmen. Det er en udfordring. Og det er en ære at få lov til at bidrage med at sætte præg på Copenhagen TV Festival sammen med programudvalget, og jeg håber, at Copenhagen TV Festival kan være med til at ruste os, inspirere os og vise nye veje og nye muligheder”, siger Maria Thastum.

Sammen med den øvrige programledelse, festivaldirektør Mette Sig og redaktør Camilla Pedersen, skal hun i første omgang sammensætte et stærkt programudvalg, hvor branchen er bredt repræsenteret. Med Maria Thastum som formand skal udvalget være med til at udvikle og tilrettelægge et festivalprogram, der både samler branchen og skaber udsyn og ny inspiration.  

"Vi er meget glade for at Maria Thastum har sagt ja til at være programudvalgets formand. Med Maria i spidsen for programudvalget får vi en erfaren tv-kapacitet; en person der står for engagement, nyskabelse og som fagligt favner mange forskellige genrer. Jeg glæder mig meget til dette nye og spændende samarbejde", fortæller Mette Sig.

Maria Thastum har været programdirektør for STV Production de sidste 7 år, og står bl.a. bag streamingsuccessen "Klassen" til DR Ultra. Før det var hun underholdningschef for SBS (nu: Discovery). Maria har læst datalogi/filmvidenskab ved KU, og har en baggrund som producent og instruktør hos Keyframe, Wegelius TV og i eget produktionsselskab. 

Nu skal hun sætte sit præg på Copenhagen TV Festival de næste to år. 

Velkommen til Maria Thastum!
 

Den næste Copenhagen TV Festival finder sted den 19. og 20. august 2019.

Formanden for programudvalget sidder i max to år. Irene Strøyer er afgående formand efter to år i rollen. 


Programudvalgets formand bliver udpeget af Copenhagen TV Festivals executive udvalg. Formanden for programudvalget skal være en respekteret tv-faglighed med stort udsyn, som kan indgå i festivalens programledelse som fast sparringspartner. Programudvalget står for ca. 1/3 af festivalprogrammet. 

Executive udvalget består af partnerne bag Copenhagen TV Festival og er festivalens øverste organ. Medlemmerne er: Henriette Marienlund (DR), Sune Roland (TV 2), Kenneth Kristensen (Nordic Entertainment Group), Anne Garlichs (Discovery Networks Danmark), Fredrik Hillerbrand (Warner Bros.), Thomas Heurlin (Impact TV), Klaus Hansen (Producentforeningen), Mette Sig (Copenhagen TV Festival/Producentforeningen).

 

ARRANGØR

HOVEDSPONSORER

SPONSORER