ENG
NYHEDSBREV

FÅ INDBLIK I TVPRISENS JURYPROCES

13. november 2018

Juryerne er nu i gang! Få et indblik i Tvprisens juryproces, og hvordan juryerne udvælges.


I mandags åbnede Tvprisens jurysite, og juryerne er nu i fuld gang med at se de indstillede programmer igennem. 

Der er i år blevet 
produceret rigtig meget godt indhold til tv-stationer og streamingtjenester, og vi har modtaget 436 indstillinger til Tvprisen 2019. Det er vigtigt, at alle programmerne nu ses igennem og vurderes på et fagligt højt niveau af juryerne. Derfor går vi meget op i processen med at sammensætte juryerne og deres arbejdsproces de kommende måneder.

Hvordan juryerne findes
Både de nominerede og vinderne af Tvprisen bliver fundet af fagjuryer, som består af professionelle, erfarne tv-folk og andre eksperter på området. Det er Copenhagen TV Festivals executive udvalg, der træffer beslutninger om Tvprisens regler, og som udpeger Tvprisens jurymedlemmer. 

For at undgå inhabilitetsproblemstillinger placeres de udpegede jurymedlemmer i juryer, hvor de ikke har egne programmer indstillet, hvilket skal forstås således: 
- Et jurymedlem må ikke have været involveret i produktionen af et program, som vedkommende skal bedømme.
- Et jurymedlem må ikke have haft ledelsesmæssig beslutningskraft over et program, som vedkommende skal bedømme. 
I forhold til jurysammensætningen betyder dette, at der er i juryerne er medlemmer, der ikke beskæftiger sig direkte med den type programmer, som de skal bedømme.

Juryens proces
I mandags åbnede jurysitet, og 120 fagfolk fordelt på 21 juryer ser nu alle de indstillede programmer igennem på et online jurysite og nominerer de indstillinger, de mener fortjener det mest.

Juryen vurderer ud fra følgende paramentre: 

Idérigdom / Kreativitet / Opfindsomhed 
Eksekvering / Production value / Kvalitet & Håndværk
Tilrettelæggelse: grundighed, research, fodarbejde
Historie fortælling / Dramaturgi
Underholdningsværdi / fastholdelsesgrad

I de to onlinekategorier vurderes der ud fra disse:

Idérigdom / Kreativitet / Opfindsomhed 
Kvalitet & Håndværk / Udvikling
Historie fortælling / Dramaturgi
Underholdningsværdi / fastholdelsesgrad

Jurytelefonmøder
I december afholdes der telefoniske møder for hver jury sammen med redaktøren fra Producentforeningen. Her diskuteres de forskellige nominerede programmer igennem, og jurymedlemmerne argumenterer for hvilke programmer, de hver især synes skal vinde. Men der skal ikke findes en fælles vinder under samtalen. Juryen har derimod efter telefonmødet et døgn til at gå ind online og stemme på deres favorit.

Dokumentar-, reportage- og faktajuryen har indtil start januar til at se de indstillede programmer samt nominere, da de har mange timer at se igennem. 
Seerne kårer en af Tvprisens kategorier, nemlig Seerprisen. 

Se indstillingskriterier 
 
Hvorfor afholdes Tvprisen?
Tvprisen er et vigtigt mesterskab, fordi det både er inspirerende og motiverende for tv-branchen en gang om året at udpege, anerkende og hylde årets bedste programmer – der hvor håndværk og idé går op i en højere enhed - og herigennem branchen dygtigste folk. 
 
Det er derfor, at Producentforeningen hvert år arrangerer Tvprisen.
 
 

ARRANGØR

HOVEDSPONSORER

SPONSORER