ENG
NYHEDSBREV

HÆDERSPRISEN ÅRETS OTTO GIK TIL KENT NIKOLAJSEN POSTHUMT

26. januar 2019

Årets Otto blev i år for første gang givet posthumt. Hædersprisen gik til nyligt afdøde Kent Nikolajsen.


Kent Nikolajsens ældste datter, Mira Østerby Nikolajsen, var på scenen for at modtage prisen på familiens vegne. Tvprisens executive udvalg overrakte prisen med disse ord af Sune Roland og Kenneth Kristensen: 

”Årets Otto er en særlig ærespris vi hvert år giver til en person og ildsjæl, der har sat sit helt særlige præg på vores fortællinger og vores branche.

I år har vi i executive udvalget valgt at gøre noget andet end vi plejer. For i år har vi valgt at give prisen til én der ikke er blandt os længere. Et tv-menneske af en helt særlig støbning. 

Årets Otto trådte sine tv-barnesko på lokal-tv i fødebyen Esbjerg, og vandt siden mange af vores – og seernes - hjerter som vært på både DR Sporten og Rene ord for pengene.Og i de sidste 13 år har han været helt central i et af Danmarks største og mest succesfulde produktionsselskaber, Metronome. I 2009 blev han vicedirektør og i 2014 administrerende direktør. Årets Otto går til Kent Nikolajsen. 

Kent har gennem hele sin karriere haft tre helt særlige kendetegn: De ustyrligt mange timer han har lagt i sit arbejde, hans skarphed på både indhold og ledelse og, sidst men ikke mindst, hans bundsolide empati, altid gennemsyret af tydelige værdier og et stort hjerte, placeret på det helt rigtige sted.

Kent har på sin helt særlige, varme, sjove, kvikke og rummelige facon været en stor inspiration for rigtig mange af os. Professionelt, men i særdeleshed også venskabeligt. For Kent bekymrede sig i dén grad om de folk han havde omkring sig, hvad enten det var kolleger, ansatte samarbejdspartnere eller konkurrenter. Det gælder hvad enten det gjaldt en svær forhandling, udvikling af nye projekter eller i festligt lag. Sidstnævnte var nemlig også en af Kents spidskompetencer!

Og til dig Kent. Selvom du ikke er her mere, så har du en helt særlig plads i vores branche, som vi aldrig glemmer. Du vil blive dybt savnet. Og derfor kan årets Otto selvfølgelig kun være dig.”

Årets Otto vinder udpeges af Tvprisens executive udvalg, som alle var på scenen for at overrække prisen. 

Executive udvalget består af mediedirektør Henriette Marienlund (DR), kanalchef Sune Roland (TV 2), programdirektør Anne Garlichs (Discovery Networks Danmark), programdirektør Kenneth Kristensen (TV 3/ NENT), direktør Fredrik Hillerbrand (Warner Bros. Denmark), direktør Thomas Heurlin (!mpact TV), direktør Klaus Hansen fra Producentforeningen og festivaldirektør Mette Sig (Tvprisen/Producentforeningen).

 

ARRANGØR

HOVEDSPONSORER

SPONSORER