ENG
NYHEDSBREV

NAGIEB KHAJA

Journalist og forfatter

Nagieb Khaja er prisvindende journalist og dokumentarinstruktør, hvis film og reportager er blevet vist på DR2, BBC, Al Jazeera English, Vice International og Guardian.

Nabieb Khajas har de seneste 10 år dækket konflikterne i Syrien og Afghanistan, og han er en af få journalister i verden, der har fået adgang til ledende personer i jihadistiske grupper som Al-Qaeda og Taliban. Et ikke ufarligt job. I 2007 blev Nagieb Khaja kidnappet af Taliban og undslap med nød og næppe.

I Afghanistan har han bl.a. instrueret dokumentarfilmen ”Mit Afghanistan”, hvor afghanerne filmede deres eget liv på mobiltelefoner.I dokumentarfilmen ”European Jihadist”, følger han den tidligere bandeleder Abderozzak Benarabe, kendt som Store A, som vestlig syrienskriger.

Senest har Nagieb Khaja, som den eneste dansker, rapporteret fra det oprørskontrollerede Syrien heriblandt det østlige Aleppo, hvor han har instrueret dokumentarfilmene ”Under Russia´s Fist” og ”De hvide hjelme i Aleppo”.

Tidligere på året udkom hans bog ”Du må ikke græde, for så mister du blod” om personlige oplevelser i det krigshærgede Syrien, og i 2011 udgav han bogen ”Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan”.SPEAKERS

 

ARRANGØR

PARTNERE OG HOVEDSPONSORER