ENG
NYHEDSBREV

Per Arnesen / TV 2

SPEAKERS:
JESPER MORTHORST
LARS KAALUND

INFO OM SESSIONEN:
Carstensen
Torsdag 17:30
Drama

SNIGPREMIERE: RITA 4Snigpremiere på første episode af TV2s nye sæson af ’Rita’ med præsentation af instruktør Lars Kaalund og producent Jesper Morthorst

Velkommen tilbage til Rita - den politisk ukorrekte lærer, der selv var elev engang.

Vi møder hende igen i otte nye lektioner, og Rita gør stadig langt fra altid det rigtige, og hendes motivation er ligeså ofte egoistisk som velmenende. Hun er lige dele elsket og hadet, beundret og dæmoniseret af både familie, venner - og elever.

I den nye sæson møder vi Rita omgivet af pomfritter og friture. Rita er blevet fyret fra sit job som lærer på Islevgård Skole, hun bor hos sin datter Molly og arbejder på en burgerbar. 

HVORDAN ER RITA BLEVET RITA?

Men det varer ikke længe, før Rita igen er tilbage på skolebænken - i mere end en forstand. I den nye sæson vender Rita nemlig hjem til sin barndomsby, hvor hun må starte forfra. Hun får job på den skole, hvor hun selv har gået, og vi dykker et lag ned og finder ud af, hvordan Rita er blevet den Rita, hun er. Og gensynet med fortiden og gamle bekendtskaber får Rita til at tage livtag med sin rodløshed.

NYE STÆRKE NAVNE

Mille Dinesen er naturligvis tilbage i rollen som Rita, og der er også gensyn med Lise Baastrup som Hjørdis, Ritas tidligere kollega, og Kristoffer Fabricius som Hjørdis’ kæreste U e. Ritas datter, Molly, spilles af Sara Hjort Ditlevsen.

Af nye stærke navne i den nye sæson kan nævnes blandt andre Charlotte Munck, Kurt Ravn, Ole Lemmeke og Kenneth Christensen.

HOLDET BAG

Hovedforfatterne til fjerde sæson af den populære TV 2-serie er den prisvindende Christian Torpe og Jannik Tai Mosholt, og serien er instrueret af Lars Kaalund og Natasha Arthy. 

Den nye sæson af ’Rita’ er produceret for TV 2 af SF Studios ved producer Jesper Morthorst, og serien er produceret i samarbejde med Net ix.

Christian Torpe, som er ’Rita’s skaber, k med serien sit internationale gennembrud. Han er nu bosat i Los Angeles, hvor han har skrevet tv-serien ’The Mist’ efter Stephen Kings novelle. Torpe har blandt andet vundet en Bodil for ’Årets filmmanuskript’ til Bille August- filmen ’Stille Hjerte’.

Den nye sæson af Rita har premiere på TV2 mandag den 21. august.

Se første afsnit før alle andre!

Se traileren her!

 


SESSIONS

 

ARRANGØR

PARTNERE OG HOVEDSPONSORER

SPONSORER