ENG
NYHEDSBREV

SPEAKERS:
BRITT BAGER
JAN SCHERMAN
LASSE JENSEN
STEFFEN KRAGH
MODERATOR:
ERIK STEPHENSEN

INFO OM SESSIONEN:
Vandsalen
Fredag 09:00
Branche

DEBAT: FREMTIDEN FOR PUBLIC SERVICE TVHvem skal lave fremtidens public service TV?

Dansk public service-tv er under forandring. Regeringen vil skære markant i DR og privatisere TV2, og fremover kan kommercielle og udenlandske mediegiganter blive blandt dem, der skal levere public service til danskerne.

Men hvad kommer det til at betyde for kvaliteten af det indhold, der når ud til tv-skærme, tablets og mobiltelefoner? Vi ser på vores nabolandes erfaringer og stiller spørgsmål til en af de mediebosser, der fremover vil have del i public service-kagen.

I panelet:

- Steffen Kragh er adm. direktør i Egmont, der siden 2012 har været ene-ejer af TV2 Norge. Nu er mediegiganten parat til at finde den store pengepung frem herhjemme og købe dansk TV2, hvis regeringens ambition om at privatisere stationen bliver til virkelighed. Dermed kan Steffen Kragh ende med at være den person, der står i spidsen for fremtidens private public service.

- Jan Scherman er mediebossen, der blev klogere – han var i 10 år i spidsen for svensk TV4, men har siden han forlod den blandt andet kritiseret stationens beslutning om at nedlægge lokale tv-stationer og skære journalist-stillinger. Han mener, de kommercielle aktørers ensidige fokus på bundlinjen går ud over kvaliteten og argumenterer derfor i stigende grad for, at den demokratisk vigtige public service-opgave skal holdes adskilt fra kommercielle interesser.

- Lasse Jensen er mangeårig mediekommentator og eksperten, der kan sammenligne erfaringer og give perspektiv. Han kender dansk mediepolitik ud og ind, kan sætte den danske debat ind i en nordisk kontekst og præcist sætte fingeren på de største udfordringer ved de kommende medieforhandlinger, hvor regeringen vil skære markant i DR og privatisere TV2.

- Britt Bager er kultur- og medieordfører for Venstre. Hun har været Folketingsmedlem for Venstre i Østjyllands Storkreds siden juni 2015. Som ordfører for det største regeringsparti kommer hun til at spille en central rolle i de kommende medieforhandlinger, hvor regeringen vil skære i DR og privatisere TV2.

Sessionen er tilrettelagt af programudvalgsmedlem Mette Hoffmann Meyer og DR-journalist Mathias Friis
  


SESSIONS

 

ARRANGØR

PARTNERE OG HOVEDSPONSORER

SPONSORER