ENG
NYHEDSBREV

BEKÆMP FAKE NEWS

28. juni 2017

Debat om bekæmpelse af fake news med Jimmy Maymann og Jon Kyst.


Misinformation er en af de største udfordringer, verden står overfor. Det vurderede Wold Economis Forum for nylig.

Falske nyheder og alternative fakta har været med til at ødelægge tilliden til journalister og nyhedsmedier. Det giver os alle en udfordring, men også en ny opgave.

For hvis vi ikke længere er enige om, hvad der er fakta, og hvad der er forkert, hvad betyder det så for vores fælles samfundsdebat og i sidste ende for demokratiet?

Copenhagen TV Festival tager debatten med Jon Kyst, der sidder i EU’s taskforce mod disinformation og en af de tidligere års mest indflydelsesrige medieledere Jimmy Maymann, der i et nyt FN-projekt vil forsøge at bremse bølgen af fake news og stoppe den voksende populisme.

Da Jimmy Maymann blev inviteret til at deltage, var hans svar:

"Fake News er et symptom på en utrolig skadelig tendens, som vi har været vidne til i de senere år. Jeg bruger den ofte som afsæt til at ‘frame’ den virkelige store samfundsmæssige implikation, som den bringer med sig; diskussioner, som grundet deres manglende fundering i facts eller videnskab skaber en stadig større polarisering i samfundet omkring os og som har været med til give populismen ny vind og sejre på begge sider af Atlanten.

Så ja; hvis I er interesseret i at bruge Fake News til at have en debat om, hvordan det er har eroderet tilliden til journalister og været en af flere årsager til at populismen blomstrer, men også i at tage den bredere dialog, så er jeg meget interesseret."


Moderator Erkan Özden har selv udgivet bogen "Falske nyheder" om Fake News.

 

ARRANGØR

PARTNERE OG HOVEDSPONSORER

FONDE OG ØVRIGE YDERE AF STØTTE

SPONSORER