ENG
NYHEDSBREV

 
 
Copenhagen TV Series Masterclasses 2018
tirsdag d. 28. august 2018 

Program
 
kl. 9.30: Masterclass med Bruce Miller, The Handmaid's Tale
kl. 13.30: Masterclass for kreative producers 
Kl. 18: Viaplay byder på middag
 
Copenhagen TV Series Masterclasses finder sted på:

Den Danske Filmskole
Theodor Christensens Plads 1
1437 København K

Kun forfattere, producere og instruktører fra nordiske lande kan deltage og kun, hvis de modtager en invitation. 

Officielt hashtag: @cphtvseries


 

 
 

COPENHAGEN TV SERIES MASTERCLASSES 2018

Bruce Miller kommer på Copenhagen TV Series Masterclasses.

Copenhagen TV Series Masterclasses er et heldagsprogram, som løber af stablen dagen før Copenhagen TV Festival går i gang. Programmet består af to masterclasses og samler hvert år ca. 160 forfattere, instruktører og producere fra hele skandinavien til inspiration og netværk. 

PROGRAM 2018

Masterclass med Bruce Miller, The Handmaid´s Tale
Moderator: Liselott Forsmann, dramachef for YLE

Vi er meget stolte af at kunne præsentere Bruce Miller, som har været hovedforfatter, showrunner og executive producer på den vellykkede serie-adoption af Margaret Atwoods roman, The Handsmaid´s Tale. En af tidens absolut mest markante og omtalte serier.

I sin masterclass vil Bruce Miller fortælle om seriens tilblivelsesproces helt ned i detaljen og besvare spørgsmål fra salens kreative undervejs.

Med serien har Bruce Miller vundet et hav af priser bl.a. priser for bedste manus og bedste drama serie ved Emmy, Golden Globe, Peabody Prisen og Critics Choice Award. Det er fortjent.

Her fortæller exec. producer Pernille Bech Christensen fra TV 2 Fiktion, hvorfor hun glæder sig til at høre Bruce Miller fortælle:

"The Handmaid´s Tale er noget så sjældent som en underholdende Sci-fi – thriller med højaktuel køns- og samfundspolitiske tematikker. 

Det er et studie i magt og magtmisbrug. Det fortæller en grum historie om det totalitære regimes deformerende indflydelse på almindelige menneskers etik og moral. Modstanden mod Gilead er personificeret i vores heltinde June Osborne. The Handmaid´s tale har interessante, nuancerede og komplekse relationshistorier.

Skuespillet i serien er sublimt og så er det også et gennemført visuelt værk. Personligt synes jeg, det et scoop, at det er lykkedes Copenhagen TV festival og Copenhagen Film Fund at få Bruce Miller til København. 

Jeg glæder mig meget til at høre om detaljer fra tilblivelsesprocessen. Det er jo ikke første gang The Handmaid´s Tale er blevet fortolket, det bliver interessant at høre om hans take på den udfordrende adaptionsopgave. Jeg tænker, han er gået meget frygtløst til opgaven", slutter Pernille Bech Christensen.
 

Masterclasses med fokus på den kreative producer

Moderator: Linda Green, grundlægger og direktør for Leading Creative Talent.

I denne masterclass sætter Linda Green med udgangspunkt i flere tv-serier fokus på den kreative producere – under overskriften: den kreative vision, den kreative proces og de kreative personer. De tre cases som inddrages er: The Handmaid´s Tale (Hulu/HBO Nordic), Friheden (Viaplay) og Hjemmebane (NRK).

Den kreative vision

Den første session fokuserer på, hvordan man støtter og fastholder visionen for The Handmaid´s Tale. Warren Littlefield producer af The Handmaid´s Tale beskriver den kreative vision og den rolle som produceren har i US systemet og den politiske formål med serien i lyset af det nuværende politiske klima i US og resten af verdenen, tonen og tilgangen.

Den kreative proces

Produktionsprocessen er blevet mere og mere kompliceret med co-produktioner, co-finansiering, mange platforme og globale virksomheder. Hvordan forbliver en producer loyal overfor indholdet og den kreative proces? Hvordan er det at arbejde med en OTT service versus en europæisk multi finansierings struktur? Hvilke problemstillinger kan opstå, og hvordan håndterer man dem? Hvordan bibeholde man den kreative ambition, vision og formål?
Case: Friheden. De kreative kræfter bag serien kommer og fortæller og derudover også producer Peter Bose, aktuel med The Rain.

De kreative

Som kreativ leder, forsvareren af visionen, problemløseren osv. hvad er det essentielle i at inspirere andre, samarbejde, respektere kreativ autonomi og guide nye kreative koncepter. Vi hører fra producer Vegard Stenberg, som har udviklet nye talenter, og som har støttet og inspireret hold til at levere succesfulde, nyskabende dramaer ved at arbejde med nye talenter på nye måder. Sammen med serieskaber og hovedforfatter John Fasting af Hjemmebane, vil Vegard tale om deres kreative samarbejde.
 

Organisationen bag

Copenhagen TV Series Masterclasses arrangeres i fællesskab af Copenhagen TV Festival og Copenhagen Film Fund. Programmet er udviklet i samarbejde med følgende to rådgivende udvalg

Copenhagen TV Series Masterclasses programudvalg:

Camilla Ahlgren
Christian Torpe
Christian Rank (DR)
Caroline Gjerulff (Copenhagen Film Fund)
Thomas Gammeltoft (Copenhagen FIlm Fund)
Maria Hougaard (Copenhagen TV Festival/ Producentforeningen)
Mette Sig (Copenhagen TV Festival/ Producentforeningen)

Copenhagen TV Series Masterclasses executive udvalg:

Kathrine Vogelsang (TV 2)
Christian Rank (DR)
Nanna Mailand (Viaplay)
Anna Croneman (SVT)
Ivar Køhn (NRK)
Liselott Forsman (YLE)
Hanne Palmquist (HBO Nordic)
Thomas Gammeltoft (Copenhagen Film Fund)
Mette Sig (Copenhagen TV Festival/ Producentforeningen)

 

ARRANGØR

PARTNERE OG HOVEDSPONSORER

FONDE OG ØVRIGE YDERE AF STØTTE